Wijnjournaal.nl
Het laatste nieuws over wijn, spirits, food & gastronomie
Chris Alblas heeft een brede kennis over wijn, spirits, food en gastronomie en deelt die graag met jou. Zijn connecties zorgen voor een breed aanbod aan nieuws uit binnen- en buitenland.
Wie zoet is krijgt sherry (en wie meer van zout houdt ook)
Voor iedereen die (nog) in Sinterklaas gelooft, ogen dicht. Want helaas, de goedheiligman komt niet uit Spanje. Het goede nieuws: Sherry wel! En toch gaan die twee heel goed samen. Daarmee bedoelen we vooral het lekkers dat nu in de schappen ligt met de zoetere Sherry...
IDENTITÀ. Mijn roots en recepten Chef Peppe Giacomazza neemt je mee op culinaire ontdekkingstocht door zijn geliefde Italië
In Identità keert Peppe Giacomazza, de sympathieke chef van La Botte in het Vlaamse Genk, terug naar zijn roots. Hij maakt een culinaire reis door Italië, op zoek naar de basis van zijn eigen keuken – en naar zijn eigen identiteit. Tijdens zijn avontuurlijke...
Consorzio Vini Di Romagna: Celebrating Exemplary Quality in the Face of Adversity
Faenza – november 2023. Roughly six months have passed since that midnight on May 15: a date that will long be remembered for the 350 million cubic meters of water that fell in a few days. The Consorzio Vini di Romagna does an assessment of the aftermath of the...
Rare Champagne lanceert exclusieve Rare Millésime 2013
Foodpairing met de bekroonde champagne wordt culinair onderstreept bij Restaurant De Rozario* Rare Champagne lanceerde deze week bij Restaurant De Rozario* in Helmond met trots de langverwachte Rare Millésime 2013. Dit prestigieuze huis kent een rijke geschiedenis van...
Brandt & Levie en Grapedistrict slaan handen ineen voor najaars-collab worst “Zwijn & Wijn”
Twee Amsterdamse bedrijven met een focus op het borrelmoment bundelen dit najaar hun krachten voor een speciale editie. Brandt & Levie’s handgemaakte worst van beter vlees, met daarin de lekkerste rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, aangesloten bij...
Rueda oogst van 2023
Foto: de nachtoogst in Rueda (Vendimia Nocturna) Oogst 2023: minder druiven, uitstekende kwaliteit D.O. Rueda sluit de oogst van 2023 af. Weersomstandigheden, met een zeer hete augustus en zware regenval in het begin van september, zorgden voor optimale rijping en...